Ηλεκτρονική διαβούλευση του Δήμου Μεσσήνης για τον δρόμο Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος

Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης για το έργο: «Οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, νομού Μεσσηνίας».

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους για την αναπτυξιακή προοπτική του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος, στην ακόλουθη διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Μεσσήνης  http://www.messini.gr/anoikti-ileltoniki-diavoyleysi-gia-ton-dromo-kalamata-messini-rizomylos/

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας ότι μόλις φτάσει στον Δήμο Μεσσήνης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος του οδικού έργου θα ζητήσουμε τη γνώμη όλων των δημοτών, προσαρμόσαμε αυτή την διαδικασία ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης. Έτσι, εύκολα ο κάθε πολίτης μπορεί να γράψει τις απόψεις του για τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει στο Δήμο Μεσσήνης το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Μεσσήνης δίνει βήμα στους δημότες να εκθέσουν τις απόψεις τους ηλεκτρονικά για ένα τόσο σπουδαίο έργο υποδομής, η υλοποίηση του οποίου θα δώσει νέα ώθηση στον Δήμο.

Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματος για παράταση της διαβούλευσης για τη ΜΠΕ που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Μεσσήνης από το αρμόδιο υπουργείο, η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσε εγγράφως σιωπηρή παράταση μέχρι να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα συλλογικά όργανα.

Οι προτάσεις των δημοτών θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής, στην ανοιχτή  διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί με την επάνοδο στην ορθή λειτουργία των συλλογικών οργάνων.