Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Ενίσχυση μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας απο το Δήμο Μεσσήνης.
Ενίσχυση μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας απο το Δήμο Μεσσήνης.

Η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και η λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την αντιμετώπισή του και σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης.

Η τήρηση ή μη των μέτρων θα κρίνει την πορεία της πανδημίας, γι’ αυτό ο περιορισμός των μετακινήσεων, η χρήση μάσκας παντού και η υγιεινή των χεριών, είναι βασικές προϋποθέσεις για όλους. Στην πρώτη φάση την άνοιξη είχαν ληφθεί ορισμένα μέτρα, τα οποία αποτελούν οδηγό για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια.

Τις προηγούμενες ημέρες επικαιροποιήθηκαν τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες και το γεγονός ότι η περιοχή της Μεσσηνίας βρίσκεται στο επίπεδο Α «επιτήρησης-κίτρινο». 

 

Ειδικότερα ισχύουν τα εξής:

 

-       Τηλεφωνική εξυπηρέτηση στον 5ψήφιο  αριθμό 15115 για την  επικοινωνία των αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών με το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης.

-       Εξυπηρέτηση του κοινού με άμεση ενημέρωση στο τηλέφωνο 27223-60100 και στο fax: 27220-22752.

-       Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, όπως εξωτερικοί δημόσιοι χώροι συγκέντρωσης πολλών πολιτών ή σχολικές μονάδες, όπου έχει διαπιστωθεί κρούσμα. Προμήθεια ειδικών νεφελοποιητών για αυτό το σκοπό.

-       Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στο e-mail: messini@messini.gr

-       Εξυπηρέτηση υποθέσεων ΟΓΑ μόνο τηλεφωνικά.

-       Μειωμένη προσέλευση του κοινού στο Δημαρχείο, καταγραφή των στοιχείων όσων εισέρχονται και πού απευθύνονται καθώς και λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής.

-       Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη ή αυξημένου κινδύνου ομάδα.

-       Λειτουργία μόνο της ανατολικής εισόδου του Δημαρχείου.

-       Διενέργεια μοριακών τεστ σε υπαλλήλους του Δήμου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 4/11 και την Τετάρτη 11/11.

 

Δεδομένου ότι  η εξυπηρέτηση πολλών υποθέσεων μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και οι πολίτες το γνωρίζουν ήδη, είναι εφικτός ο περιορισμός των μετακινήσεων τόσο στο Δημαρχείο όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης όπως τα ΚΕΠ.

Η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες της βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν επικουρικά στο έργο του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη συνευθύνη της αυτοδιοίκησης στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνεργάζεται με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας, ιατρό Γεώργιο Πετράκο και τις αντίστοιχες δομές ώστε να δρουν άμεσα όπου παρίσταται ανάγκη.