Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Επίσκεψη του βουλευτή Π. Μαντά στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο
Επίσκεψη του βουλευτή Π. Μαντά στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν θέματα αρμοδιοτήτων του Δήμου Μεσσήνης αλλά και το σοβαρό θέμα της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα που προϋποθέτει και λήψη προληπτικών μέτρων και στον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, προκειμένου και αυτό το κύμα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ο κ. Μαντάς τόνισε πως η χώρα εισέρχεται σε μία δύσκολη περίοδο με την έξαρση του νέου κύματος κορωνοϊού, συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα φάση προέχει η τήρηση των μέτρων.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης και στο ζήτημα της ασφάλειας λόγω της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μαντά -και δια ζώσης πέρα από την κοινοποίηση του υπομνήματος- για την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα όπου του  εξέθεσαν το πρόβλημα και υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών. Χαρακτήρισε σημαντική τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ενίσχυση της περιοχής με επιπλέον αστυνομική δύναμη και επανέλαβε ότι πάγιο αίτημα του Δήμου Μεσσήνης είναι η αύξηση της αστυνόμευσης να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Στο πλαίσιο των ενεργειών που σχεδιάζει ο Δήμος σε συνεργασία με τους εκ του νόμου εμπλεκόμενους φορείς για την κοινωνική ένταξη, προτάθηκε η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, στον Δήμο Μεσσήνης.

Ακολούθως ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του Δήμου στην προετοιμασία υποβολής προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ή σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συζήτησαν ακόμα για τον πρωτογενή τομέα, για την αναγκαιότητα εκπόνησης προγράμματος αναδιάρθρωσης της συκιάς, για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εξέφρασαν και τον προβληματισμό τους για την έλλειψε εργατών γης, εν’ όψει και της ελαιοκομικής περιόδου. Ο Δήμαρχος τόνισε πως μεριμνά για την αξιοποίηση του διαθέσιμου υδάτινου πλούτου με τη προώθησης διαδικασιών εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου, έργο το οποίο θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες στις καλλιέργειες συκιάς και ελιάς Καλαμών, κατά προτεραιότητα.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την επίσκεψή του και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Ο κ. Μαντάς από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του για την εποικοδομητική συνάντηση και δεσμεύτηκε για συνεχή και συχνή συνεργασία ώστε να προωθούνται προς επίλυση ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μεσσήνης.

Επίσκεψη του βουλευτή Π. Μαντά στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο
photo