Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Δημοτική Αρχή » Ανακοινώσεις » Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2025»
Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2025»

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Άμαχου Πληθυσμού και ήχησης Σειρήνων Συναγερμού (ΣΣ) Πολιτικής Άμυνας καθώς και των καμπανών εκκλησιών σε όλη την Επικράτεια θα πραγματοποιήσει  την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025, η Υπηρεσία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο Πλαίσιο της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2025», από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Η ήχηση των σειρήνων συναγερμού καθώς και των καμπανών των εκκλησιών θα πραγματοποιείται σε επαναλαμβανόμενη συχνότητα ανά 5 λεπτά. Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει από τις 11π.μ. έως τις 11:35 με διάρκεια συναγερμού 60 δευτερόλεπτα διακοπτόμενου ήχου και διαφορετικής έντασης για την έναρξη συναγερμού και σταθερού ήχου και έντασης για τη λήξη του συναγερμού.

Θα ακολουθήσει και νέα προειδοποιητική άσκηση από τις 12:20 έως τις 12:55.