Εγκαταστάθηκε σήμερα ο εργολάβος του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης»

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεσσήνης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. 

Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», για το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα εγκατάσταση του εργολάβου, παρουσία του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, των αντιδημάρχων Δημήτρη Καλοφωλιά και Μπάμπη Μακρή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ την εργολαβία υλοποιεί η εταιρεία «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία».

Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι οι εξής:

-Κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των αγωνισμάτων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές.

-Τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες.

-Ηλεκτροφωτισμός του σταδίου για την παράταση των ωρών λειτουργίας του.

 «Οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο, θα αποδώσουν σύντομα προς χρήση ένα σημαντικό αθλητικό έργο με αναβαθμισμένες παροχές για την άθληση των δημοτών μας. Η λειτουργικότητα του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου θα ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό αλλά και τον αθλητικό τουρισμό και θα προσελκύσει άτομα όλων των ηλικιών να γυμναστούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μια παρέμβαση αντικατάστασης υποστρώματος και χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Για τον λόγο αυτό, ξεκινούν άμεσα εργασίες υλοποίησης και αυτής της παρέμβασης προκειμένου να παραδοθεί ταυτόχρονα με το υπόλοιπο έργο και ένας άρτιος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου. Οι παρεμβάσεις αυτές, συνδυαστικά με άλλες που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ευρύτερα στον Δήμο μας, θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. 

Επέκταση του κτιρίου του 2ου-4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ»

Στην επέκταση του κτιρίου του 2ου-4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης, με την προσθήκη επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας θα προχωρήσει ο ενιαίος κρατικός κατασκευαστικός φορέας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» σε συνεργασία με τον Δήμο. Ειδικότερα η εταιρεία η οποία δημιουργεί πρωτοπόρα και καινοτόμα δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων και σχολικά, πραγματοποίησε διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου «Προσθήκη νηπιαγωγείου στο 2ο – 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης, Δήμου Μεσσήνης με τη μέθοδο της προκατασκευής», προϋπολογισμού μελέτης 575.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σχετικό αίτημα είχε θέσει επίμονα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος σε παλαιότερη συνάντησή του στον Πρόεδρο της «Κτ.ΥΠ. Α.Ε.» Τιμολέοντα Κατσίπο και στον Μεσσήνιο Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη. Στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο κ. Αθανασόπουλος είχε εξηγήσει τους λόγους αναγκαιότητας προσθήκης νέων αιθουσών, επισημαίνοντας ότι το 2ο - 4ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται σε περιοχή αναπτυσσόμενη, γεγονός που τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση στη φιλοξενία νηπίων. Ήδη το εν λόγω Νηπιαγωγείο, φιλοξενεί αυξημένο αριθμό νηπίων, ενώ τα στατιστικά στοιχεία, ενισχύουν την άποψη ότι τα προσεχή χρόνια οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας δεν θα επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες φιλοξενίας.

Το αίτημα του Δημάρχου Μεσσήνης βρήκε θετική ανταπόκριση και ακολούθως ο Δήμος Μεσσήνης υλοποίησε συνοδές μελέτες (γεωλογική μελέτη, τοπογραφικές αποτυπώσεις), ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα και εγκρίσεις (διαπιστωτικές πράξεις κυριότητας, παραχώρηση χώρου, κ.λπ.) που κρίνονται αναγκαία για να συμπληρωθεί ο φάκελος ώστε να είναι εφικτή από την «Κτ.Υπ. Α.Ε.» η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου από τη ΣΑΕ 2014ΣΕ700007, καθώς και η διακήρυξη των οικονομικών και συμβατικών τευχών για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες (ΑΔΑ: 96ΚΙΟΞΔΧ-9ΟΤ).

«Η αμεσότητα με την οποία η Κτ.Υπ. Α.Ε. προωθεί την κατασκευή του έργου επέκτασης αιθουσών στο 2ο- 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης, αποδεικνύει την ευαισθησία στην αντιμετώπιση των σχολικών αναγκών και αποτελεί ικανοποιητική εξέλιξη για τον Δήμο μας. Σε αυτή την προσπάθεια βρήκαμε την αμέριστη στήριξη και συνεργασία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Μεσσήνιου διευθύνοντα συμβούλου των «Κτ.Υπ. Α.Ε.» Αθανασίου Γιάνναρη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.


Υγειονομικά ζητήματα του Δήμου συζήτησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Υγειονομικά ζητήματα του Δήμου συζήτησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο Δήμαρχος Μεσσήνης

08/01/2021 19:15
Προετοιμασία για υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Προετοιμασία για υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

05/01/2021 16:48
Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις Τ.Κ. Αβραμιού, Στρεφίου και Πανιπερίου του Δήμου Μεσσήνης»

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις Τ.Κ. Αβραμιού, Στρεφίου και Πανιπερίου του Δήμου Μεσσήνης»

05/01/2021 16:43
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης»

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης»

04/01/2021 13:18
Τα υπερσύγχρονα οχήματα του στόλου καθαριότητας παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Μεσσήνης

Τα υπερσύγχρονα οχήματα του στόλου καθαριότητας παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Μεσσήνης

23/12/2020 16:30
Διαδικτυακά έψαλλαν σήμερα τα κάλαντα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης στον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο

Διαδικτυακά έψαλλαν σήμερα τα κάλαντα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης στον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο

23/12/2020 16:25
Αρνητικά  όλα τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων rapid tests που έγιναν στο Δημαρχείο

Αρνητικά όλα τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων rapid tests που έγιναν στο Δημαρχείο

23/12/2020 16:22