Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Πολιτική προστασία » Προγραμματισμός, ετοιμότητα και πρόληψη από το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Μεσσήνης για τα πλημμυρικά φαινόμενα
Προγραμματισμός, ετοιμότητα και πρόληψη από το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Μεσσήνης για τα πλημμυρικά φαινόμενα

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών και των κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο ενεργειών και δράσεων του «Γενικού Σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού περιόδου 2019 -2020». Ακολούθως, δόθηκε ο λόγος στις υπηρεσίες που εμπλέκονται καθώς και στα μέλη του Σ.Τ.Ο. ώστε να προσδιορίσουν τις δράσεις που έχουν δρομολογήσει προς υλοποίηση από τον φορέα τους καθώς και τους αντίστοιχους πόρους που διαθέτουν.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης και πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. Γιώργος Αθανασόπουλος, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση. Επισήμανε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πρόληψη για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ο προγραμματισμός δράσεων και η συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους εκπροσώπους των κοινοτήτων και τους πολίτες.
Τη συνεδρίαση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ενώ το μνημόνιο παρουσίασε ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιάννης Αθανασόπουλος.
Ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς του Δήμου δόθηκε στον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου όμβριων υδάτων, στον έλεγχο και τη συντήρηση αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, στον προγραμματισμό και την εκτέλεση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, στη συντήρηση εξοπλισμού και μέσων, καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Παπαγεωργίου, Δημήτριος Γαλιάτσος και Χαράλαμπος Μακρής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μεσσήνης Νικόλαος Φύκιρης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Δημήτριος Γεωργανάς, ο εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ υποσμηναγός Ηλίας Σακκάς, ο διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης Γεώργιος Χαραλαμπάκης, ο διοικητής του Α.Τ. Οιχαλίας Νικόλαος Αντωνόπουλος, η αν. διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης Γεωργία Καραστάθη, ο δασάρχης Καλαμάτας Σπυρίδων Κατσίποδας, ο κ. Βασίλειος Κυριακόπουλος από το Δασαρχείο Καλαμάτας, o δημοτικός αστυνομικός Βασίλειος Ρούτσης, ο κ. Νικόλαος Τερζής από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας Κωνσταντίνος Κόντος, ο κ. Δημήτριος Μπούζας από την ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας, ο κ. Σταμάτιος Φριτζίλας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η κα. Κυριακή Αρχοντάκη και ο κ. Ανδρέας Κρασσακόπουλος από τον ΓΟΕΒ Παμίσου, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Δημήτριος Λεμπέσης, o κ. Χρήστος Καπετανάκης από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου, ο εθελοντής Χαράλαμπος Ρότσος, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Σ.Τ.Ο. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεσσήνης, Σπιταλίου, Αμφιθέας, Κλήματος, Ανδρούσας, Μάνεση, Μαθίας, Αρχαίας Μεσσήνης, Δάρα, Μαγγανιακού, Βλάσση, Ανάληψης, Χράνων, Πιπερίτσας, Χαραυγής, Λογγά, Νέας Κορώνης, Πελεκανάδας, Αριστομένη, Αριστοδήμειου, Καρτερολίου, Βαλύρας, Κουρτακίου, Βούταινας, Πουλιτσίου, Κουτίφαρη και Πανιπερίου.

 

image   image image image

Προγραμματισμός, ετοιμότητα και πρόληψη από το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Μεσσήνης για τα πλημμυρικά φαινόμενα
photo
photo
photo
photo