Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Πολιτική προστασία » O “Γηρυόνης” θα χτυπήσει και την Πελοπόννησο από το βράδυ της Κυριακής 24/11 24 Νοεμβρίου 2019
O “Γηρυόνης” θα χτυπήσει και την Πελοπόννησο από το βράδυ της Κυριακής 24/11 24 Νοεμβρίου 2019

Η αναμενόμενη κακοκαιρία «Γηρυόνης» που θα περάσει από τη χώρα μας με έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα σήμερα, θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο, όπως έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ.

Ο Δήμος Μεσσήνης βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβει στο ενδεχόμενο που η σφοδρή κακοκαιρία πλήξει και τον δήμο μας κατά τις βραδινές ώρες.

Ήδη, σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και των αρμοδίων αντιδημάρχων ούτως ώστε να προβλεφθούν καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σημειωθεί από την κακοκαιρία οι δημότες του Δήμου Μεσσήνης μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας: 27223-60107 και 27223-60182 καθώς και στα κινητά 6944822252 και 6983904885.

Αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.

Για αύριο Δευτέρα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες τα δυτικά (νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος), μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος, Εύβοια, η Κρήτη, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και μέχρι τις βραδινές ώρες η Μακεδονία.

Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος.

 

                                                            image

                     

                                                               image

O “Γηρυόνης” θα χτυπήσει και την Πελοπόννησο από το βράδυ της Κυριακής 24/11 24 Νοεμβρίου 2019
photo
photo