Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Πολιτική προστασία » Συνεδρίαση για την αντιπυρική προστασία στον Δήμο Μεσσήνης
Συνεδρίαση για την αντιπυρική προστασία στον Δήμο Μεσσήνης

Η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών έτους 2019 ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις, η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών και η ετοιμότητα των φορέων της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους στη συνεδρίαση και τόνισε ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται συντονισμός και στενή συνεργασία των φορέων, καθώς και αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται ανά δράση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς του Δήμου, όπως σημείωσε, δίνεται στους τομείς του καθαρισμού, συντήρησης και διάνοιξης δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, συντήρησης και καθαρισμού υπαρχόντων υδατοδεξαμενών, συντήρησης – επέκτασης υδροστομίων, καθαρισμού και συντήρησης οδικού δικτύου (δημοτικού και αγροτικού), ιδιαίτερα των τμημάτων του οδικού δικτύου που περνά ή βρίσκεται κοντά σε δασικές περιοχές. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της βλάστησης στους αρχαιολογικούς χώρους, στα άλση, πάρκα κλπ., ενώ θα υποβληθεί αίτημα για κλάδεμα δέντρων από συνεργεία της ΔΕΗ για να μην  έρχονται σε επαφή με το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από την εκτέλεση αγροτικών και γεωργικών εργασιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν: ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Τζαβάρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Δημήτριος Γεωργανάς, ο κ. Δημήτριος Μπούζας από την ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας, ο κ. Βασίλειος Κυριακόπουλος από το Δασαρχείο Καλαμάτας, ο κ. Σταμάτιος Φριτζίλας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η κα. Παναγιώτα Κάτσου από το Δασαρχείο Καλαμάτας, ο κ. Ηλίας Σακκάς από την 120 ΠΕΑ, ο κ. Δημήτριος Ροΐδης διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης κ. Ανδρέας Καραμπέτσος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ κ. Δημήτριος Λεμπέσης, o κ. Βασίλειος Ρούτσης από την Δημοτική Αστυνομία Μεσσήνης, o κ. Χρήστος Καπετανάκης και ο κ. Φώτιος Φύκιρης από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου, ο κ. Θεόδωρος Τσιμόγιαννης από το Π.Υ. Πεταλιδίου, ο εθελοντής κ. Χαράλαμπος Ρότσος και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Τρικόφου, Κορομηλιάς, Μαγγανιακού, Δροσιάς, Κουρτακίου, Εύας, Καλογερόραχη, Καλαμαρά, Μαθίας, Ανδριανής, Καλοχωρίου.

image          image   image

Συνεδρίαση για την αντιπυρική προστασία στον Δήμο Μεσσήνης
photo
photo
photo