Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δ.Ε. Αίπειας Μεσσήνης
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δ.Ε. Αίπειας Μεσσήνης

Ενημέρωση για την πορεία εργασιών του έργου που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου «Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δ.Ε. Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης», είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος κατά την εκεί επίσκεψή του, από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

aipeia3  aipeia4

Ο Δήμαρχος διαπίστωσε ότι το έργο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς,  έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό οι απαιτούμενες εργασίες και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο.

Είναι αυτονόητα τα οφέλη που θα προκύψουν στο παραλιακό μέτωπο από την περάτωση του έργου καθώς θα αποτραπεί η διάβρωση των ακτών και θα προστατευτεί η περιουσία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον θα δημιουργηθεί νέο παραλιακό μέτωπο το οποίο θα εμπλουτίζεται με την πάροδο των ετών, αναβαθμίζοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ. περίπου.

«Η υλοποίηση του έργου στοχεύει πρωτίστως στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλεί ο έντονος κυματισμός. Ήταν έκδηλη η ανάγκη παρέμβασης, με την οποία θα αναβαθμιστεί και θα προστατευτεί ουσιαστικά η ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας πολλαπλά οικονομικά και τουριστικά κίνητρα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας Δ.Ε. Αίπειας Μεσσήνης
photo
photo