Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Αισιοδοξία ότι φέτος θα τηρηθεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση
Αισιοδοξία ότι φέτος θα τηρηθεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση

Με νέα δεδομένα ξεκινάει τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά. Από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης έχει γίνει ο κατάλληλος συντονισμός ώστε να μην υπάρξουν εκκρεμότητες σε ότι αφορά στην καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλά και στην πρόσληψη του βοηθητικού προσωπικού.

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν εργασίες καθαρισμού στο εσωτερικό των σχολικών κτιρίων ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλή να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης καθαρίστηκαν εξωτερικοί χώροι, προαύλια και κλαδεύτηκαν δέντρα, όπου ήταν απαιτητό. Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου μας, και αναλαμβάνουν καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσω των σχολικών επιτροπών, έχουν μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών σε αντισηπτικά και ότι άλλο απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Το μεγάλο ζητούμενο της φετινής χρονιάς είναι η απρόσκοπτη δια ζώσης εκπαίδευση και πώς αυτή θα επιτευχθεί. Αυτό ήταν και το αντικείμενο συζήτησης σήμερα του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας Γιώργο Πετράκο. Με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, και τη μεγάλη μεταδοτικότητά της στα παιδιά, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθείται πλήρως το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο προβλέπει συστηματικό έλεγχο (self test) όλων των ανεμβολίαστων παιδιών και εκπαιδευτικών δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί στην τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας και αποφυγή συνωστισμού.

«Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, μας βρίσκει σε ένα παρατεταμένο μίνι lockdown, αλλά ευελπιστούμε ότι γρήγορα θα εξέλθουμε από αυτό τον περιορισμό. Είναι κατανοητή η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κινητικότητας με τη λειτουργία των σχολείων, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα τηρηθεί από όλους απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Αισιοδοξία ότι φέτος θα τηρηθεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση
photo
photo