Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Εγκατάσταση ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο WIFI σε 10 κεντρικά σημεία του Δήμου
Εγκατάσταση ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο WIFI σε 10 κεντρικά σημεία του Δήμου

Ο Δήμος Μεσσήνης ολοκλήρωσε το έργο ανάπτυξης ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων που θα παρέχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες. Η εγκατάσταση ασύρματης πρόσβασης έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας WIFI4EU.

Η επιλογή των 10 κεντρικών σημείων εγκατάστασης, (υπαίθριοι χώροι, υψηλής επισκεψιμότητας, πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, κ.ά.) έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η πρωτοβουλία WIFI4EU.

Τα σημεία τοποθέτησης είναι τα εξής:

-Άγιος Αντρέας – Λιμάνι. Η κάλυψη WiFi έγινε με 3 ασύρματα σημεία πρόσβασης σε στύλους φωτισμού πάνω στο λιμάνι. Η υπηρεσία internet έχει εμβέλεια σε ολόκληρο το παραλιακό τμήμα έως το ΚΕΠ.

-Πεταλίδι - Πλατεία Αγίου Νικολάου. Η κάλυψη WiFi της πλατείας έγινε με  4 ασύρματα σημεία πρόσβασης.

- Πλατεία Βαλύρας. Απαιτήθηκε 1 ασύρματο σημείο πρόσβασης για παροχή υπηρεσιών internet στο κοινοτικό κατάστημα και την πλατεία.

- Αρχαία Μεσσήνη. Για την κάλυψη με WiFi της πλατείας τοποθετήθηκαν 2 ασύρματα σημεία πρόσβασης.

Το πρόγραμμα ασύρματου δικτύου WIFI4EU, πραγματοποιήθηκε από τον όμιλο Euroaxes σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α.

Εγκατάσταση ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο WIFI σε 10 κεντρικά σημεία του Δήμου
photo
photo
photo