Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Νέοι έλεγχοι έγιναν σήμερα με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
Νέοι έλεγχοι έγιναν σήμερα με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Οι δημότες της Μεσσήνης ανταποκρίθηκαν και σήμερα στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για να ελεγχθούν με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests), που έγιναν στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

Από τα 178 συνολικά τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν 4 θετικά.

Επισημαίνεται ότι σκοπός του ελέγχου είναι η τυχόν ανίχνευση θετικών κρουσμάτων ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19. Γι’ αυτό συνιστάται στους πολίτες να συμμετέχουν στους τακτικούς ελέγχους που διενεργεί ο Δήμος μας διότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο αντικειμενική θα είναι και η εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Στην κεντρική πλατεία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος, ενώ τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος.

Οι σημερινοί έλεγχοι έγιναν από ειδικευμένες νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.

Νέοι έλεγχοι έγιναν σήμερα με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
photo
photo