Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Δεκάδες οστεοθήκες που βρίσκονταν στο παλαιό οστεοφυλάκιο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μεσσήνης έχουν διασωθεί
Δεκάδες οστεοθήκες που βρίσκονταν στο παλαιό οστεοφυλάκιο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μεσσήνης έχουν διασωθεί

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται επισκευές και εργασίες συντήρησης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μεσσήνης σε διάφορα σημεία του. Κατά τη διάρκεια εργασιών στο παλαιό οστεοφυλάκιο, το οποίο είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω πυρκαγιάς προ 25ετίας, διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί 281 κιβώτια-οστεοθήκες.

Με την παρέλευση των ετών δεν έχει γίνει αναζήτηση των κιβωτίων-οστεοθηκών  από συγγενείς ή οικείους τους, διότι πιθανόν δεν γνώριζαν ότι αυτά έχουν διασωθεί. Ακολουθήθηκε η διαδικασία της καταγραφής και καταρτίστηκε πλήρης λίστα.

Η λίστα με τα ονόματα που αναγράφονται στις οστεοθήκες βρίσκεται στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που έχει την αρμοδιότητα της Διαχείρισης των Κοιμητηρίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στον κ. Ιωάννη Αθανασόπουλο, τηλ.: 27223-60182, καθώς πέραν των ονομάτων αυτών, η Υπηρεσία δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας συγγενών. Επίσης, η ίδια λίστα θα βρίσκεται αναρτημένη στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μεσσήνης, προκειμένου να επικοινωνηθεί στους συγγενείς.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου και την υπ’ αριθμόν 142/2007 απόφαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για φύλαξη οστών για τα οποία δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από συγγενικό πρόσωπο του αποθανόντος. Δεδομένου ότι αυτά τα χρονοδιαγράμματα έχουν παρέλθει, ανακοινώνεται ότι η λίστα θα βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τις 10-5-2021.

Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

 

Δεκάδες οστεοθήκες που βρίσκονταν στο παλαιό οστεοφυλάκιο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Μεσσήνης έχουν διασωθεί
photo