Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Φιλοξενία φοιτητών Ιατρικής μέσω του προγράμματος «Ιατρική απόβαση 2021» στη Μεσσήνη
Φιλοξενία φοιτητών Ιατρικής μέσω του προγράμματος «Ιατρική απόβαση 2021» στη Μεσσήνη

Σε εφαρμογή μπήκε από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στον Δήμο Μεσσήνης το πρόγραμμα «Ιατρική απόβαση 2021». Κατόπιν συνεννόησης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας με τον Δήμο μας, θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στη Μεσσήνη 10 φοιτητές Ιατρικής, δύο ανά δεκαήμερο, προκειμένου να ασκηθούν στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δέχθηκε σήμερα επίσκεψη στο γραφείο του από τις δύο φοιτήτριες της Ιατρικής Σχολής Κρήτης Μαρία Λάμπου και Ιωάννα Μπονάκου με τις οποίες συνομίλησε για το πρόγραμμα και την εμπειρία που προσφέρει αυτό στους συμμετέχοντες φοιτητές λίγο πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στην επιτυχή έκβαση της εν λόγω δράσης συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2021.

«Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση 2021”, υλοποιείται σε μία χρονική στιγμή που η κοινωνία μας έχει ανάγκη από επιστήμονες στον τομέα της υγείας. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας τους ασκούμενους φοιτητές Ιατρικής. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους διευκολύνουμε όσο μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να συμβάλλουμε στην πληρέστερη κατάρτισή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Φιλοξενία φοιτητών Ιατρικής μέσω του προγράμματος «Ιατρική απόβαση 2021» στη Μεσσήνη
photo