Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Ψήφισμα του Δ.Σ. Μεσσήνης για την παράταση της κοινωφελούς εργασίας
Ψήφισμα του Δ.Σ. Μεσσήνης για την παράταση της κοινωφελούς εργασίας

Ένα σημαντικό ψήφισμα έλαβε σήμερα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, που αφορά στην παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, κατά 4 τουλάχιστον μήνες. Ειδικότερα πρόκειται για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω της 4/2020 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτικότητα εφαρμογής μέτρων προστασίας, απομάκρυνσης των ευπαθών ομάδων και παροχής αδειών ειδικού σκοπού και τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες λόγω της πανδημίας (covid-19), το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώνεται σταδιακά κατά την έναρξη της θερινής περιόδου που ο Δήμος μας τυγχάνει αυξημένων αναγκών για την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαριότητα των οικισμών, την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας εν μέσω τουριστικής σεζόν, καθώς και την αποδυνάμωση των Δήμων σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, ενέκρινε με ομόφωνο ψήφισμά του την αναγκαιότητα παράτασης εργασίας των απασχολούμενων κατά 4 μήνες τουλάχιστον, μετά τη λήξη της παρούσας σύμβασης.

Με την έκδοσή του, το ψήφισμα θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και στην ΚΕΔΕ. Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι υπόλοιποι Δήμοι, Περιφέρειες, Ν.Π.Δ.Δ. και φορείς, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διαδικασίες ενισχύοντας το αίτημα. 

 

Ψήφισμα του Δ.Σ. Μεσσήνης για την παράταση της κοινωφελούς εργασίας
photo