Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Συνεχίζονται στον Δήμο Μεσσήνης οι έλεγχοι με rapid tests και οι κατ' οίκον εμβολιασμοί
Συνεχίζονται στον Δήμο Μεσσήνης οι έλεγχοι με rapid tests και οι κατ' οίκον εμβολιασμοί

Συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, ο έλεγχος με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests). Το προηγούμενο τριήμερο στη Μεσσήνη, έγιναν 119 τεστ, όλα αρνητικά.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κοινότητα Δάρα, έλεγχοι με rapid tests, κυρίως σε εργάτες γης, παρουσία του αντιδημάρχου Υγείας και Παιδείας Γιώργου Στραβόλαιμου και του συντονιστή του ΕΟΔΥ Μεσσηνία Κώστα Βλαχοδημητρόπουλου. Από τους 44 ελέγχους που έγιναν, όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργήθηκε και προχθές στην Κοινότητα Στρεφίου με 22 ελέγχους και αρνητικά αποτελέσματα για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα rapid tests πραγματοποιούν νοσηλεύτριες της Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο Κ.Υ. Μεσσήνης από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον. Ο Δήμος Μεσσήνης στηρίζει τη δράση και κατόπιν συνεννόησης με το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, διαθέτει ένα όχημα και έναν οδηγό προκειμένου να διευκολύνει τους εμβολιασμούς και να εξυπηρετήσει τους δημότες που για λόγους υγείας δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για εμβολιασμό. Υπενθυμίζεται ότι για τα ραντεβού εμβολιασμού απαιτούνται: αριθμός ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Η δράση αφορά άτομα που πάσχουν από τετραπληγία, παραπληγία, ανοϊκά άτομα, πάσχοντα από αλτσχάιμερ, άνοια καθώς και άτομα μη δυνάμενα να μετακινηθούν λόγω κατάκλισης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τον καθορισμό εμβολιασμού κατ’ οίκον είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Μεσσήνης 27220-36000 και 27220-24751 και Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης 27223-60150 (Αστρινιά Αδαμοπούλου).

 

 

 

 

 

Συνεχίζονται στον Δήμο Μεσσήνης οι έλεγχοι με rapid tests και οι κατ' οίκον εμβολιασμοί
photo