Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
Τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης δρα στοχευμένα και συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους του πληθυσμού του με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests), με σκοπό την καταγραφή των υγειονομικών δεδομένων της περιοχής μας και τη διαμόρφωση όσο το δυνατόν πληρέστερης εικόνας για την επιδημιολογική κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι την προσεχή Πέμπτη 18 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία του Δήμου Μεσσήνης.  Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8:30 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 3:30 μ.μ.

Σημειώνεται ότι  την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διεξαχθεί τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό των Α΄& Γ΄ Παιδικών Σταθμών και Δ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού  Μεσσήνης και ήταν όλα αρνητικά.

Η Δημοτική Αρχή προτρέπει τους δημότες να προσέλθουν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού COVID-19. Για την πραγματοποίηση των ελέγχων με rapid tests ο Δήμος Μεσσήνης συνεργάζεται με την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, ενώ συμμετέχουν και ειδικευμένες νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

«Η συμμετοχή στους ελέγχους και η ανίχνευση τυχόν ασυμπτωματικών κρουσμάτων θα ανακόψει τη διασπορά του COVID-19. Αυτό στοχεύουμε με τους επαναλαμβανόμενους ελέγχους», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

 

Τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
photo