Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Η δράση «Save your hood» δίνει ραντεβού το Σάββατο στη 1 μ.μ. στο ρολόι του πάρκου Μεσσήνης
Η δράση «Save your hood» δίνει ραντεβού το Σάββατο στη 1 μ.μ. στο ρολόι του πάρκου Μεσσήνης

Η δράση «Save your hood» που στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και στην ευαισθητοποίησή μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες και στη Μεσσήνη.

Σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του από το μέλος της ομάδας «Save your hood» και υπεύθυνη της νέας υπηρεσίας "Απομακρυσμένη γραμμή υποστήριξης" Θεοδώρα  Τσώλη, με την οποία συζήτησαν για την ανάπτυξη σχετικών δράσεων που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση. Αρχικά ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την εθελοντική δράση ότι ξεκίνησε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας από μία ομάδα νέων και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα βρήκε μιμητές και οργανώθηκαν αντίστοιχες δράσεις. Το όλο εγχείρημα στήθηκε και οργανώθηκε μέσω του Facebook. Εκεί κοινοποιείται το χρονοδιάγραμμα των δράσεων οι οποίες σημειώνουν μεγάλη απήχηση καθώς μέχρι τώρα έχουν ενεργοποιηθεί περισσότεροι από 12.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αθανασόπουλος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση να αναπτυχθούν δράσεις από την συγκεκριμένη ομάδα και στον Δήμο Μεσσήνης, λέγοντας ότι ο Δήμος θα συνεισφέρει στη δράση με τα απαιτούμενα υλικά για την πραγματοποίησή της). Πρόσθεσε ακόμα ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η ανάπτυξη σχετικών δράσεων και η εθελοντική προσφορά αποτελούν ζητούμενα για μία υγιή κοινωνία που επιδιώκει να διατηρήσει τον πολιτισμό της καθημερινότητάς της.

Η κα Τσώλη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη διάθεση να βοηθήσει στην υλοποίηση δράσεων και στον Δήμο Μεσσήνης. Στη συνέχεια εξήγησε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ομάδα «Save your hood» στο  Facebook και να προτείνουν τα δικά τους αγαπημένα σημεία για την εκάστοτε εβδομάδα. Παράλληλα έδωσε και επιπλέον στοιχεία επικοινωνίας για όσους δεν συμμετέχουν στα κοινωνικά δίκτυα: Τσώλη Θεοδώρα: email teotsoli@gmail.com , κινητό : 6948736063.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η Ομάδα καλεί τον κόσμο στην 1η δράση για την Μεσσήνη,  το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 13:00 στο πάρκο Μεσσήνης. Ως τόπος συνάντησης ορίζεται το ρολόι του πάρκου. 
Στο μεταξύ όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγράφονται ως μέλη στη Δημόσια Ομάδα «Save your hood» στο  Facebook και να προτείνουν προς ψήφιση τα δικά τους αγαπημένα σημεία για παρέμβαση. Οι διοργανωτές προτείνουν να γίνεται μέλη και να ψηφίσετε.

Η δράση «Save your hood» δίνει ραντεβού το Σάββατο στη 1 μ.μ. στο ρολόι του πάρκου Μεσσήνης
photo