Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, είναι το μοναδικό της Β/θμιας στη Μεσσηνία που έχει ενταχθεί στις ΖΕΠ
Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, είναι το μοναδικό της Β/θμιας στη Μεσσηνία που έχει ενταχθεί στις ΖΕΠ

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης είναι μεταξύ των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -το μοναδικό στη Μεσσηνία- που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ). ΖΕΠ λειτουργούν στα σχολεία με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να στηριχθούν οι μαθητές ως προς την ενίσχυση της διδασκαλίας και της δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου. Η καταπολέμηση της σχολικής διαρροής και η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελεί για τη  Δημοτική Αρχή τη λύση του προβλήματος της κοινωνικής ένταξης και συνύπαρξης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος επισκέφτηκε σήμερα την τάξη ΖΕΠ του 1ου Γυμνασίου όπου φοιτούν 10 μαθητές ρομά από όλες τις τάξεις και ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου Ελισάβετ Σταθοπούλου για τη διαδικασία ένταξης των μαθητών, τη συμμετοχή και την πρόοδό τους.

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί τάξη ΖΕΠ σε Γυμνάσιο, οι στόχοι καθορίστηκαν από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από μαθητές και γονείς και έχει ήδη διαπιστωθεί πρόοδος. Η κ. Σταθοπούλου σημείωσε ότι οι μαθητές παρακολουθούν το τμήμα 15 ώρες την εβδομάδα με συγκεκριμένη εκπαιδευτικό και έχουν κατανοήσει ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια που εγκατέλειπαν νωρίτερα το σχολείο.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την διευθύντρια του σχολείου για την ένταξη της σχολικής μονάδας στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Σημείωσε ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ανταποκρίνονται στις σχολικές απαιτήσεις, δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε ότι χρειαστεί το σχολείο. Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους συνέστησε να έχουν συνέπεια και να συνεχίσουν το σχολείο γιατί μέσα από την εκπαίδευση θα μπορέσουν να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν. Επιπλέον με τη μάθηση θα αποκτήσουν γνώσεις εφόδια για τη ζωή τους και θα ενταχθούν στο ρυθμό της κοινωνίας.

 

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, είναι το μοναδικό της Β/θμιας στη Μεσσηνία που έχει ενταχθεί στις ΖΕΠ
photo
photo