Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την ετοιμότητα των σχολείων
Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την ετοιμότητα των σχολείων

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης προκειμένου να εξετάσει την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ασφαλή και υγειονομικά άρτια υποδοχή των μαθητών. Από την αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, επιβεβαιώθηκε η έγκαιρη προετοιμασία και ολοκλήρωση των προεργασιών από τις υπηρεσίες του Δήμου, αναφορικά με την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών και τον καθαρισμό και την απολύμανση των εσωτερικών χώρων των σχολείων. Επίσης, η πρόεδρος ενημέρωσε εκτενώς τα μέλη της Επιτροπής για την έγκαιρη αποψίλωση και αποκατάσταση των αύλειων χώρων, την ολοκλήρωση αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα, συνεπεία της συνεργασίας και του σχεδιασμού που έγινε με τους αρμοδίους αντιδημάρχους.

Η κα Τσέλιου-Μουρούφα διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι παρά τα προβλήματα που και ο Δήμος αντιμετωπίζει με τις ελλείψεις πόρων και προσωπικού, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς, συμπληρώνοντας ότι «όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις θα συνεργαστούμε για την υγεία και ασφάλεια όλων, ώστε το 2021-2022 να αποτελέσει μια άρτια εκπαιδευτικά σχολική χρονιά».

 

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την ετοιμότητα των σχολείων
photo