Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης Λογγά και Ανδριανής
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης Λογγά και Ανδριανής

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης, Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λογγά και Ανδριανής Δ.Ε. Αίπειας» μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου ως νόμιμου εκπρόσωπος του φορέα υλοποίησης, του προέδρου της ΔΕΥΑΜ Νίκου Χριστοφιλόπουλου ως νόμιμος εκπροσώπου του κυρίου του έργου και του αναδόχου Αναστασίου Γεωργιόπουλου.

 Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 1.196.774,19 ευρώ και χρηματοδοτείται από το «Φιλόδημος 1» του υπουργείου Εσωτερικών. Το υπάρχον δίκτυο είναι από αμιαντοσωλήνες και σε περιορισμένο βαθμό από PVC. Οι αμιαντοσωλήνες είναι 50 και πλέον ετών και παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές, με συνέπεια το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου. Με το νέο έργο προβλέπεται αντικατάσταση των υπαρχόντων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης από νέα δίκτυα με PE τρίτης γενιάς ώστε να απαλλαγούν οι κάτοικοι της περιοχής από το απαρχαιωμένο δίκτυο αμιάντου.

Ο ανάδοχος έχει συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου σε 12 μήνες.

Η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜ προωθούν έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και εξασφαλίζουν επάρκεια του πόσιμου ύδατος, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας.

 

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης Λογγά και Ανδριανής
photo