Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο η σύμβαση του έργου «Βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας, τμήματα Μεσσήνη-Εύα και Εύα-Λάμπαινα»
Υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο η σύμβαση του έργου «Βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας, τμήματα Μεσσήνη-Εύα και Εύα-Λάμπαινα»

Σπουδαία και σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Μεσσήνης αποτελεί η σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου «Βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας, τμήματα Μεσσήνη-Εύα και Εύα-Λάμπαινα», στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

YPOGRAFI

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του εκπροσώπου της εργολήπτριας εταιρείας «ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των αποζημιώσεων των παρόδιων ιδιοκτητών για τις απαλλοτριώσεις).

«Σημαντικό τόσο για την λειτουργία του Δήμου Μεσσήνης όσο και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη και των κατοίκων των χωριών της περιοχής», χαρακτήρισε το έργο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεσμευόμενος ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη διότι υπήρχε πάγιο αίτημα για την υλοποίηση του οδικού αυτού τμήματος, που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση καθώς οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και επιπλέον εξυπηρετεί την ενδοχώρα», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πορεία έργων και μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Δημοτική Αρχή προωθεί αναπτυξιακά έργα τόσο στην ενδοχώρα όσο και στο παραλιακό μέτωπο και με την άριστη συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου και την επίβλεψη των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όσα εκτελούνται με δική της αρμοδιότητα, η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων της Δημοτικής Αρχής.

Αναφορά έγινε στην επικείμενη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ., της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης για την εκπόνηση μελετών κατασκευής του νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για την παραχώρηση του αναγκαίου χώρου στο ΥΠ.ΠΟ.

Ο Δήμαρχος επιμόνως ζήτησε την εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οδικό τμήμα Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη (για το οποίο υπάρχουν οριστικές μελέτες) ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας έως την Αρχαία Μεσσήνη.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία εκτέλεσης της μελέτης για τη λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου, έργο το οποίο -σύμφωνα με τον περιφερειάρχη- όταν ολοκληρωθεί μελετητικά, θα ενταχθεί άμεσα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Έτσι θα υλοποιηθεί ένα έργο που θα υποστηρίξει όχι μόνο τον πρωτογενή τομέα αλλά θα ενισχύσει και τις δυνατότητες της αντιπυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή. 

Αναφέρθηκε ακόμα ότι έγινε ο διαγωνισμός και αναμένεται η επιλογή του αναδόχου  για τη μελέτη κατασκευής γέφυρας στις εκβολές του Παμίσου, έργο που θα διασυνδέσει παραλιακά τη Μεσσήνη με την Καλαμάτα.

Για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας, ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον κ. Νίκα ότι εξελίσσεται κανονικά και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Επιπλέον ζήτησε από τον περιφερειάρχη και την αποκατάσταση του κατεστραμμένου κρηπιδώματος στον λιμένα του Αγίου Ανδρέα.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Περιφερειάρχη το αίτημα της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση αποδυτηρίων, γυμναστηρίου και βοηθητικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης, για το οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια.

Μιλώντας για το έργο Τζάνε-Καλαμάκι ο Δήμαρχος σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη και επιβάλλεται να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση του εναπομείναντος τμήματος έτσι ώστε να επιτυγχάνονται δύο στόχοι: η προστασία και ανάδειξη των αρχαίων και η ολοκλήρωση ενός άρτια κατασκευασμένου δρόμου που θα προσδώσει στην περιοχή αναπτυξιακή προοπτική. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος και Άννα Καλογεροπούλου, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μουταφίδης. 

Υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο η σύμβαση του έργου «Βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας, τμήματα Μεσσήνη-Εύα και Εύα-Λάμπαινα»
photo
photo
photo