Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου
Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου

Υπογράφτηκε χθες  Παρασκευή 19 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας  η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και του Δήμου Μεσσήνης.

«Πρόκειται για ένα έργο υποδομής που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και θα ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα. Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και αφού ωρίμασαν οι συνθήκες μέσα από ένα διαρκές διεκδικητικό πλαίσιο, έφτασε η στιγμή να ανατεθούν οι οριστικές μελέτες για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου. Στην προσπάθεια αυτή βρήκαμε σύμμαχο και συμπαραστάτη τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τον οποίο θερμά ευχαριστώ. Μετά την υλοποίηση των μελετών θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής με την οποία θα δοθούν λύσεις στις αρδευτικές ανάγκες της καλλιέργειας ελιάς Καλαμών και της συκοκαλλιέργειας. Επιπλέον το έργο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιπυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου όπως καταγράφηκε από το messinialive.gr:

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου
photo
photo
photo
photo