Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2021 » Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινάει το έργο «Αναβάθμιση παιδικής χαράς κεντρικού πάρκου Μεσσήνης»
Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινάει το έργο «Αναβάθμιση παιδικής χαράς κεντρικού πάρκου Μεσσήνης»

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο, η σύμβαση του έργου «Αναβάθμιση παιδικής χαράς κεντρικού πάρκου Μεσσήνης» μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και της αναδόχου εταιρείας «Κ. Κατσιρούμπα και ΣΙΑ Ε.Ε.». Το έργο που είναι συνολικού προϋπολογισμού 272.304 ευρώ, έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 1, «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδίους πόρους.

Στην κεντρική παιδική χαρά της Μεσσήνης, προβλέπεται να γίνει συνολική αναβάθμιση, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ευχάριστος, ασφαλής και κατάλληλος για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Θα περιλαμβάνει αντικατάσταση περίφραξης και δαπέδου, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, ηλεκτροφωτισμό και νέες φυτεύσεις δέντρων.

εξοπλισμός

Στον υφιστάμενο χώρο λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 παιδική χαρά. Οι σημαντικές φθορές του εξοπλισμού λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης, είχε καταστήσει επικίνδυνη τη χρήση του. Για τον λόγο αυτό με την 346/7-8-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, η λειτουργία της παιδικής χαράς διακόπηκε.

«Ως Δημοτική Αρχή φροντίζουμε για τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων που θα τηρούν τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ISO, όπου τα παιδιά θα ψυχαγωγούνται αναπτύσσοντας την προσωπικότητά τους. Φιλοδοξούμε να παραδώσουμε στις αρχές του καλοκαιριού στους μικρούς μας φίλους, μία άρτια παιδική χαρά στο πάρκο, που θα αποτελέσει στολίδι της Μεσσήνης, και το σημαντικότερο σημείο συνάντησης των παιδιών μας για παιχνίδι και ψυχαγωγία, που τόσο στερήθηκαν τον τελευταίο χρόνο» δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

 

Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινάει το έργο «Αναβάθμιση παιδικής χαράς κεντρικού πάρκου Μεσσήνης»
photo
photo