Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » Παλαιότερα » Επιφάνια Αβέρωφ και Πνευματικό Εμβατήριο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη στην Αρχαία Μεσσήνη
Επιφάνια Αβέρωφ και Πνευματικό Εμβατήριο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη στην Αρχαία Μεσσήνη

     ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η εκδήλωση «Επιφάνια Αβέρωφ – Πνευματικό Εμβατήριο» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στην Αρχαία Μεσσήνη ήταν το θέμα συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Στο πάνελ ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γωγώ Παναγοπούλου, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος» Κώστας Τσεφαλάς, ο τραγουδιστής Γιάννης Θωμόπουλος και ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Καλαμάτας Κώστας Νικολέας.

Η κ. Παναγοπούλου τόνισε ότι η Αρχαία Μεσσήνη μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην πολιτιστική πορεία και μεγάλο πλεονέκτημα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και γι αυτούς τους λόγους η δημοτική αρχή ήταν δίπλα στον Πέτρο Θέμελη αγκαλιάζοντας το όραμά του, στηρίζοντας το έργο του και υιοθετώντας τις επιλογές και τις προτεραιότητές του, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ο κ. Τσεφαλάς σημείωσε ότι στον ιερό αυτό χώρο θα ακουστούν έργα των μεγάλων Ελλήνων ποιητών Γιώργου Σεφέρη (Επιφάνια Αβέρωφ) και Άγγελου Σικελιανού (Πνευματικό Εμβατήριο) μελοποιημένοι από τον Μίκη Θεοδωράκη, υλοποιώντας την επιθυμία του Πέτρου Θέμελη που θέλει τον χώρο ζωντανό και όχι μουσειακό και κάλεσε όλο τον κόσμο στην εκδήλωση.

Κάλεσμα σε όλους απηύθυνε και ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι έχουμε ανάγκη τον λόγο των ποιητών και δήλωσε ευτυχισμένος που γι άλλη μια φορά θα τραγουδήσει στον σπουδαίο χώρο που θυμάται από τα παιδικά του χρόνια.

Ο κ. Νικολέας εξέφρασε την αγάπη της Φιλαρμονικής Καλαμάτας για την Αρχαία Μεσσήνη και έκανε γνωστό ότι στην εκδήλωση συμμετέχει 50μελής ορχήστρα, 30μελής χορωδία και λαϊκή ορχήστρα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης την Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Η Φιλαρμονική της Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Νικολέα, ο Γιάννης Θωμόπουλος με τη Μαρία Κρασοπούλου στην ερμηνεία, ο Κώστας Χαλκιάς στην αφήγηση και η χορωδία θα χαρίσουν μια ξεχωριστή ερμηνεία των σπουδαίων έργων.

Τη συναυλία διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος», με τη σημαντική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

Επιφάνια Αβέρωφ και Πνευματικό Εμβατήριο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη στην Αρχαία Μεσσήνη
photo
photo
photo