Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » Παλαιότερα » Κορυφώνεται το 159ο Καρναβάλι Μεσσήνης
Κορυφώνεται το 159ο Καρναβάλι Μεσσήνης

ΑΦΙΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Κορυφώνονται αυτό το τριήμερο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης.

Αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου στα πλαίσια του 159ου Καρναβαλιού Μεσσήνης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί το “Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού” στην κεντρική πλατεία. Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη», καθώς και αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Βελίκα, τη Μυρτοποταμιά και το Νεοχώρι.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί το καρναβάλι θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και γαϊτανάκι στην πλατεία, ενώ στις 9 το βράδυ θα ανάψουν οι φωτιές στις γειτονιές. Η βραδιά θα κλείσει με πυροτεχνήματα και αναβίωση των εθίμων «Τυρής – Ταραμάς» και «Φάγατε – Φάγαμε» από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

Την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10.30 το πρωί με τους Φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης να οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα, όπου θα γίνει η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της Γριάς-Συκούς από τον Ιμπραήμ Πασά, τα «Κρεμάσματα» και κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από τον «Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης». Στις 3.30 το μεσημέρι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα απευθύνει τον «Βαρυσήμαντο λόγο» του και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και συναυλία με το μουσικό σχήμα Ησαΐας Ματιάμπα-Κατερίνα Στικούδη στην κεντρική         πλατεία Μεσσήνης.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν επίσης:

Στις 6 το απόγευμα το δρώμενο «Χωριάτικος γάμος, ένα περίεργο προξενιό» στον Νερόμυλο, με χορό, γλέντι, παραδοσιακά εδέσματα και κρασί.

Στις 6.30 το απόγευμα αναβίωση του δρώμενου «Το Καρναβάλι του Μαλλιαρού» στο Μαγγανιακό.

Στις 8 το βράδυ φωτιά, κεράσματα και γλέντι στη Βαλύρα.

Στις 8.30 το βράδυ μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Χαραυγή.

Τέλος την Καθαρή Δευτέρα στις 11 το πρωί θα εορταστούν τα παραδοσιακά κούλουμα στην πλατεία της Λογγάς και στις 11.30 στην πλατεία του Πεταλιδίου με χορούς, δώρα, φαγητά και πέταγμα χαρταετού.

Κορυφώνεται το 159ο Καρναβάλι Μεσσήνης
photo