Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » Παλαιότερα » Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου Στο Δήμο Μεσσήνης
Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου Στο Δήμο Μεσσήνης

25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί με λαμπρότητα στον Δήμο Μεσσήνης.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

23 Μαρτίου 2019
Από της 8ης πρωινής, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

24 Μαρτίου 2019
Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

25 Μαρτίου 2019
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΩΡΑ 09:15 Συγκέντρωση των σημαιοφόρων και παραστατών όλων των Σχολείων παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νότια του Ηρώου (Δημοτικό χώρο – Πεζόδρομο Εθνικής Τράπεζας).

ΩΡΑ 09:30 Παράταξη στο χώρο μπροστά από τη Σημαία – Έπαρση Σημαίας.

ΩΡΑ 09:35 Μετάβαση των ανωτέρω, με προπορευόμενη τη Δημοτική Φιλαρμονική στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη. Παράταξη μπροστά στον Ιερό Ναό.

ΩΡΑ 09:40 Προσέλευση των Αρχών, των Διοικητικών Συμβουλίων και μελών των Σωματείων και Οργανώσεων της πόλης με τα λάβαρά τους.

ΩΡΑ 09:45 Άφιξη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΩΡΑ 10:00 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τη κα Μπατσιόλα Πηνελόπη, μηχανολόγο καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Μεσσήνης. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ενώπιον του ιστορικού μνημείου της προτομής του Μητροπολίτου Ιωσήφ Ανδρούσης.

ΩΡΑ 10:30 Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο.Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων.
Χαιρετισμός Δημάρχου – Κατάθεση στεφάνων.

ΩΡΑ 11:00 Παρέλαση των μαθητών, των μαθητριών και των Συλλόγων της Δ.Κ. Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου παρουσία των Αρχών.

ΩΡΑ 11:30 Εθνικοί χοροί στην Κεντρική Πλατεία από το χορευτικό τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Δήμου Μεσσήνης και τμήματα των συλλόγων «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» και «Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης».

ΩΡΑ 18:00 Υποστολή σημαίας με φροντίδα του Α.Τ. Μεσσήνης και της Φιλαρμονικής.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Μιχαήλ Μπιζύμης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου Στο Δήμο Μεσσήνης
photo