Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2019 » Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης-Make a Wish και Eυλογία του Χριστόψωμου.
Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης-Make a Wish και Eυλογία του Χριστόψωμου.

Στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης συνεχίστηκαν χθες Κυριακή 22 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

photo1 photo2 photo3

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, της χαράς και της αλληλεγγύης.

 Με τη σκέψη στα παιδιά που είναι λιγότερο τυχερά από άλλα, χθες "κάναμε ευχή" αγοράζοντας ένα αστέρι προς 2 ευρώ και βοηθήσαμε να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Πολλοί δημότες με τα παιδιά τους αγόρασαν χθες αστέρια, έγραψαν πάνω σε αυτά τις ευχές τους και τα κρέμασαν στα δέντρα των ευχών, συνεισφέροντας στην πρωτοβουλία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μεσσήνης, να προσφέρει στον Οργανισμό "Make a wish".

ευχή Δημάρχου

Υγεία για όλα τα παιδιά ευχήθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μεσσήνης που κρέμασε το αστέρι του στο δέντρο των ευχών. Στη συνέχεια οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μεσσήνης είχαν προγραμματίσει εργαστήρια κατασκευών στα οποία τα παιδιά απασχολήθηκαν κάνοντας ομαδικές δημιουργίες. Από τον ιδιωτικό Σταθμό «Το πρώτο μας σχολείο» οι παιδαγωγοί είχαν προγραμματίσει κατασκευή στολιδιών από πηλό, δραστηριότητα με την οποία τα παιδιά καταπιάστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

photo4 photo5 photo6

Ευλογία του χριστόψωμου

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης και με τη συνεργασία αρτοποιών της Μεσσήνης, ευλογήθηκε στην κεντρική πλατεία «Το Χριστόψωμο της πόλης μας» και μοιράστηκε σε παρευρισκόμενους και στα καταστήματα της αγοράς.           

Ευλογία Άρτου παρουσία ΔημάρχουΟ Δήμαρχος Μεσσήνης χαιρέτισε τη δράση αυτή, εκτιμώντας ότι σηματοδοτεί την αρχή μιας συνεργασίας με τους αρτοποιούς για την καθιέρωση της εκδήλωσης. Εξάλλου το χριστόψωμο συμβολίζει τη γέννηση του Χριστού και η παρασκευή του μας προετοιμάζει να γιορτάσουμε το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμα ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας Απόστολος Μυλωνάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη.

Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στα μικρά παιδιά να πλάσουν τη ζύμη για τα χριστόψωμα που προσέφεραν τα αρτοποιία και να την τοποθετήσουν σε ταψάκια που καθένα πήρε στο σπίτι του για να ψήσει.

photo1  photo2 photo3 photo4 photo5  photo6

Χριστόψωμα προσέφεραν τα Αρτοποιεία: Απόστολου Μυλωνά, Αφών Δρούλια, Γεωργίου Μυλωνά, Πέτρου Δρούλια,  Σκουρλέτη και Σαφλαγιούρα.

 

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεσσήνης-Make a Wish και Eυλογία του Χριστόψωμου.
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo