Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Μεσσήνης
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Μεσσήνης

image

Με λιτό τρόπο εορτάστηκε η χθεσινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μεσσήνη έδρα του Δήμου μας και σύμφωνα με τα αναγκαία μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των σημαιοφόρων των σχολείων. Αποδόθηκαν οι οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940 και τονίστηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει για τη χώρα μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος όπου τόνισε πως η θυσία των ηρώων του 1940, αποτελεί για τις νεότερες γενιές χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και υπογράμμισε πως με την εθνική επέτειο αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι, διατηρώντας τις αξίες της αρετής, της φιλοπατρίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύηςΥπενθύμισε ότι σήμερα ως Έλληνες δίνουμε αγώνα για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα και την υγεία μας και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και χρόνια πολλά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, Ιωάννης Κωτσάκης.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της 120 ΠΕΑ, σμήναρχο ιπτάμενο Κωνσταντίνο Καραβίτη, τον εκπρόσωπο των Σωμάτων Ασφαλείας Διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργο Χαραλαμπάκη, τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος υποπυραγό Ιωάννη Κυρίτση, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση και από μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης ως εκπρόσωπο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσσήνης.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo