Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Δωρεά για τα παιδιά του Δήμου Μεσσήνης του βιβλίου «Με τον Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία».
Δωρεά για τα παιδιά του Δήμου Μεσσήνης του βιβλίου «Με τον Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία».

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του στο Δημαρχείο η φιλόλογος, θεατρολόγος, ηθοποιός και  θεατροπαιδαγωγός Ελένη Τσεφαλά και ο σύζυγός της ηθοποιός Σταμάτης Τζελέπης, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση.

Επίσκεψη Τσεφαλά στο Δήμαρχο

Η κα Τσεφαλά, Νησιώτισσα στην καταγωγή, προσέφερε στον Δήμο Μεσσήνης  το βιβλίο για παιδιά «Με τον Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία», που αποτελεί συγγραφή του αείμνηστου Ιστορικού της Τέχνης, μουσειολόγου, μουσειοπαιδαγωγού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημητρίου Δεληγιάννη, πρώτου συζύγου της. Η δωρεά αυτή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και επιθυμία και των θυγατέρων του αειμνήστου πανεπιστημιακού, Δάφνης και Γαίας Δεληγιάννη.

Το βιβλίο με το Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία προσφέρθηκε με σκοπό να διανεμηθεί στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Μεσσήνης. Πρόκειται για τον πρώτο μουσειοπαιδαγωγικό οδηγό που απευθύνεται σε παιδιά, δασκάλους και γονείς και αφορά στην προετοιμασία επίσκεψης στα τέσσερα μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας και την αξιοποίηση της επίσκεψης εκ των υστέρων με δράσεις στο σχολείο για την αφομοίωση του υλικού.

Επίσης, η κα Τσεφαλά και ο κ. Τζελέπης συζήτησαν με τον Δήμαρχο Μεσσήνης τις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης μαζί τους μέσα από την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων στην περιοχή μας.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΣΕΦΑΛΑ

Δωρεά για τα παιδιά του Δήμου Μεσσήνης του βιβλίου «Με τον Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία».
photo
photo