Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Μήνυμα του Δημάρχου Μεσσήνης για τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών
Μήνυμα του Δημάρχου Μεσσήνης για τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών

Η 13η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Διεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές.

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει και να εντείνει τις δράσεις για περιορισμό των επιπτώσεων από καταστροφές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η εκ νέου κήρυξη, για ένα εξάμηνο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Μεσσήνης. Η απόφαση αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από τη θεομηνία «Ζορμπάς», με την οποία θα προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών παράκτιας ζώνης και αλιευτικού καταφυγίου Πεταλιδίου» προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση της γνώσης, η παρακολούθηση των μηχανισμών προειδοποίησης, η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και η έγκαιρη, συντονισμένη προετοιμασία και πρόληψη να αποτελέσουν τα ισχυρότερα όπλα προστασίας, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε επίσης ότι η θωράκιση του Δήμου απέναντι σε φυσικές καταστροφές θα συνεχιστεί και θα ενταθεί και για την επίτ ευξη του σκοπού αυτού θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα.

                                                          image 

Μήνυμα του Δημάρχου Μεσσήνης για τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών
photo