Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Κατατέθηκε η πρόταση ένταξης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»
Κατατέθηκε η πρόταση ένταξης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Η πρόταση χρηματοδότησης αποπεράτωσης και επανάχρησης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης σε χώρο πολιτισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ κατατέθηκε χθες από τον Δήμο Μεσσήνης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης μετά την ολοκλήρωση του έργου θα λειτουργούν το ωδείο και η βιβλιοθήκη του Δήμου.

Το έργο με τίτλο  «Αποπεράτωση και επανάχρηση του κτιρίου του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης» υποβλήθηκε στην Πρόσκληση V (Α.Π. 65574/19-11-2018) του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», με τίτλο: «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτιρίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Μεσσήνης επιδόθηκαν σε «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες και να συνταχθεί ο φάκελος της πρότασης, καθώς σήμερα (31/10/2019) είναι η τελευταία ημέρα υποβολής  των προτάσεων.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με την αποπεράτωση και επανάχρηση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης θα δώσουμε στους δημότες έναν άρτιο χώρο, ιδανικό να φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο, δύο σημαντικούς πυρήνες πολιτισμού. Με το έργο αυτό η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνει την τεράστια σημασία που δίνει στην ύπαρξη ενός σύγχρονου κέντρου πολιτισμού που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο Μεσσήνης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα ένα εμβληματικό δημοτικό κτίριο».

                               image                  image   

Κατατέθηκε η πρόταση ένταξης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»
photo
photo