Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Δήμο Μεσσήνης.
Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Δήμο Μεσσήνης.

  Τον Δήμο Μεσσήνης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αρχικά ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος την υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΕΝΔΩΝΗ

  Ο κ. Αθανασόπουλος συνομίλησε με την κα Μενδώνη για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της και την ευχαρίστησε για το διαχρονικό ενδιαφέρον της και την προσφορά της στην ανάδειξη και αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων του Δήμου Μεσσήνης.         Συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία εκπόνησης μελέτης και υλοποίησης εν συνεχεία  του έργου φωτισμού του Κάστρου Ανδρούσας που θα αναδείξει τον χώρο στον οποίο συνεχίζονται εργασίες αναστήλωσης των Πύργων του με συνεχείς παρεμβάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Συζήτηση με την Υπουργό Πολιτισμού Δώρο Δημάρχου προς τη κυρία Μενδώνη

  Ο Δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μόνιμης οικονομικής στήριξης του Νεανικού Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που γίνεται κάθε χρόνο την άνοιξη στην Αρχαία Μεσσήνη και αποτελεί έναν σπουδαίο θεσμό, δεδομένου ότι προάγει τη βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

  Η Υπουργός Πολιτισμού άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο Μεσσήνης και τον διαβεβαίωσε ότι ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ θα έχει τη στήριξη του Υπουργείου και θα διερευνηθεί η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Μεσσήνης, Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΥΠ.ΠΟ. ώστε να υπάρχει σταθερά εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και παράλληλες δράσεις ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

photo1photo2photo3

  Συμφώνησε επίσης με την αναγκαιότητα σύνταξης μελέτης φωτισμού του Κάστρου της Ανδρούσας, προτείνοντας τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων, Δήμου Μεσσήνης, Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΥΠ.ΠΟ. ώστε να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί το αντικείμενο αυτής της πολύ σημαντικής μελέτης.

  Ο κ. Αθανασόπουλος προσέφερε στην κα Μενδώνη ένα λεύκωμα της Αρχαίας Μεσσήνης και τοπικά προϊόντα, σημειώνοντας τον πλούτο του τόπου μας και στον πρωτογενή τομέα. Τέλος, συνόδεψε την Υπουργό στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

  Στη συνάντηση στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν ακόμα η ειδική σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Άννα Παναγιωταρέα, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Μεσσήνης σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Δήμο Μεσσήνης.
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo