Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας επέστρεψε στο θρόνο της.
Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας επέστρεψε στο θρόνο της.

Επέστρεψε χθες Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στο μόνιμο θρόνο της στην Ιερά Μονή Βουλκάνου η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας που παρέμεινε για εννιαήμερο προσκύνημα στον μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Μεσσήνη. Πριν από την αναχώρησή Της για το Μοναστήρι, (που έγινε με όχημα) τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Θεομήτορος Παναγίας και εξήρε το σεβασμό και την αγάπη των Μεσσήνιων προς το πρόσωπό της, ευχόμενος υγεία και χρόνια πολλά σε όλους.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες, χωρίς λιτανευτική πομπή στους δρόμους της Μεσσήνης, οι πιστοί αποχαιρέτισαν την Θαυματουργή Εικόνα από το προαύλιο του Μετοχίου -που ήταν στρωμένο με βασιλικό και ροδοπέταλα- μέχρι το όχημα όπου η Εικόνα παραδόθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος την μετέφερε στον θρόνο της στην Ιερά Μονή.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.