Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος Μεσσήνης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος Μεσσήνης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Εποικοδομητική συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), Κώστα Σκρέκα, είχε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στο υπουργείο στην Αθήνα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων στο υπουργείο, ο κ. Αθανασόπουλος είχε γόνιμη συζήτηση για τα θέματα αυτά και με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Στρατάκo.

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, προγράμματα στήριξης των νέων αγροτών, καλλιεργητικές πρακτικές οι οποίες σέβονται το περιβάλλον και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προώθηση υποστηρικτικών έργων, ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε μεταξύ άλλων:

-Τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των παραδοσιακών καλλιεργειών της περιοχής μας (ελαιόλαδο, ελιές καλαμών, σταφίδα, σύκα, πατάτες) με πολιτικές που θα αυξήσουν την παραγωγή και θα προσελκύσουν νέους αγρότες.

-Τη βελτίωση και ενίσχυση των αρδευτικών έργων για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Δεδομένου του ξηροθερμικού κλίματος που χαρακτηρίζει την περιοχή, η δημιουργία και ενίσχυση υποδομών άρδευσης αποτελεί την πλέον βασική προϋπόθεση.

-Τη διατήρηση των αγροτικών ενισχύσεων εν όψει της νέας ΚΑΠ και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Τον έλεγχο των αθρόων εισαγωγών και τον καθολικό έλεγχο για την παράνομη ελληνοποίησηοπωροκηπευτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάδειξη της ποιότητας και της προέλευσης των προϊόντων σε μια εποχή που οι παράνομες εισαγωγές και η διάθεση προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας στις αγορές αποτελεί συχνό φαινόμενο.

-Την έγκαιρη έγκριση πιστώσεων για τη δακοκτονία, την αύξηση των πιστώσεων και την έγκαιρη χρηματοδότηση, ώστε το πρόγραμμα να ξεκινά το αργότερο έως το τέλος Μαΐου κάθε έτους.

Ο κ. Σκρέκας από την πλευρά του αντιλαμβανόμενος την αγωνία του δημάρχου για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών, διαβεβαίωσε ότι η εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο. Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση διαθέτει συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής που διακρίνεται από την καινοτομία και αξιοποιεί έξυπνες εφαρμογές για να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

                    image                           image 

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος Μεσσήνης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
photo
photo