Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Συνεργασία αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου Μεσσήνης για καίρια θέματα του δήμου
Συνεργασία αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου Μεσσήνης για καίρια θέματα του δήμου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα του δήμου Μεσσήνης που χρειάζονται άμεση παρέμβαση.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Μεσσήνης έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχεται από τον δήμο Μεσσήνης. Ακολούθως επεσήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του επερχόμενου χειμώνα σε αρκετά ρέματα όπως Βελίκα, Μουρτιά, Τυφλό, Βαρυμπόμπη κ.α.
Αναφέρθηκε επίσης στο έργο αποκατάστασης της προβλήτας Πεταλιδίου και της προστασίας των οικιών από τη διάβρωση, στην ένταξη των έργων παράκαμψης του οικισμού Δάρα και της κοινότητας Νεοχωρίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα, στην υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου Τρικόρφου αλλά και σε έργα αναπλάσεων και ύδρευσης.
Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Αθανασόπουλο για την επίσκεψή του και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό της Π.Ε. Μεσσηνίας. Ειδικότερα σημείωσε πως σε ό,τι αφορά στα οδικά έργα προγραμματίζεται για το 2020 η υλοποίηση βελτίωσης από το Ασπρόχωμα έως το αεροδρόμιο, ενώ για το υπόλοιπο δίκτυο ο προγραμματισμός αφορά στην υλοποίηση βελτιώσεων, διαγραμμίσεων, καθαρισμών και φυτεύσεων. Ειδικά στην 3η Επαρχιακή Οδό στο τμήμα Θουρία – Αριστομένης και στην 8η Επαρχιακή στο τμήμα Αβραμιού – Μεσσήνη – Αριστομένης, υλοποιούνται έργα βελτίωσης των οδών με αποκαταστάσεις, διευθετήσεις ομβρίων, καθαρισμούς τάφρων, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, πινακίδες και ασφαλτοστρώσεις.
Ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια προετοιμάζεται για μια συνολική εκτίμηση των έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας του Μεσσηνιακού Κόλπου, ώστε να καθορίσει τα επόμενα έργα που θα υλοποιηθούν, πέραν αυτών που εκτελούνται από το Υπ. Υποδομών. Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση εγγειοβελτιωτικών έργων, ύδρευσης καθώς και έργων βελτίωσης του ΓΟΕΒ, για τα οποία γίνονται ήδη εργασίες συντήρησης.

image 

Συνεργασία αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου Μεσσήνης για καίρια θέματα του δήμου
photo