Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Ανακοινώσεις Δημάρχου Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλου: “Θετικές εξελίξεις σε μελέτες και έργα του Δήμου”
Ανακοινώσεις Δημάρχου Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλου: “Θετικές εξελίξεις σε μελέτες και έργα του Δήμου”

Ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στις οποίες αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις μελετών και έργων του Δήμου Μεσσήνης, που θα δώσουν ώθηση σε έργα υποδομής.

Πιο συγκεκριμένα:

• Ο Δήμος Μεσσήνης κατέθεσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον πλήρη φάκελο του έργου «Εγγειοβελτιωτικές υποδομές Τ.Κ. Τρικόρφου», ύψους 650.000 ευρώ. Αναμένεται η Περιφέρεια άμεσα να το υποβάλλει προς ένταξη στο ΠΔΕ. “Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας. Γι’ αυτό φροντίζουμε να προωθούμε έργα υποδομής προς όφελος των αγροτών μας. Το ανωτέρω έργο αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών βρώσιμης ελιάς και συκιάς της ευρύτερης περιοχής Τρικόρφου, Κλήματος και Πολυλόφου.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σχεδιάζονται και έργα για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής και δικτύων άρδευσης. Επιπλέον η λιμνοδεξαμενή θα εξυπηρετήσει και τις ανάγκες πυροπροστασίας. Για τον σκοπό αυτό αναζητούνται πόροι για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών” σημείωσε ο Δήμαρχος.
• Πολύ θετικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά στο έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι του Πεταλιδίου», προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου του 2018, καθότι αναμένεται η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού. Το έργο μελετήθηκε και θα υλοποιηθεί άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο προκειμένου να μην χαθεί χρόνος, ζήτησε παράλληλα τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην Επιτροπή Δημοπράτησης του έργου, ώστε αυτό να δημοπρατηθεί σύντομα. «Για την υλοποίηση του έργου αυτού συμβάλλαμε τα μέγιστα σε ότι ζητήθηκε από το υπουργείο και κυρίως στο ζήτημα επανακήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε ο Δήμαρχος.
• Αναφέρθηκε ακόμα στην κατασκευή του «Βιολογικού Πεταλιδίου» εξήγησε ότι πρόκειται για ένα έργο που απασχολεί ολόκληρο τον Μεσσηνιακό Κόλπο. Εκτιμάται ότι η οριστική μελέτη εφαρμογής θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2020 ώστε να αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξή του. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, προκειμένου ο οικισμός του Πεταλιδίου να χαρακτηριστεί ως Γ΄ προτεραιότητας, αφού σύμφωνα με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1991, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, καθίσταται επιτακτική η χρηματοδότησης αυτού του έργου.
• Τέλος, υπενθύμισε την εκπόνηση σχετικής μελέτης της Περιφέρειας μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης για την κατασκευή γέφυρας με στόχο την παραλιακή διασύνδεση Καλαμάτας-Μεσσήνης στις εκβολές του Παμίσου. Η μελέτη αφορά στην κατασκευή γέφυρας πλάτους 8 μέτρων που θα συνδέει τους δύο δήμους. Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί έργα τέτοιου είδους δημιουργούν προϋποθέσεις για τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη διασύνδεση θα διευκολύνει την τοπική συγκοινωνία και θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής των δημοτών μέσω της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

                                                image 

Ανακοινώσεις Δημάρχου Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλου: “Θετικές εξελίξεις σε μελέτες και έργα του Δήμου”
photo