Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Ο 1ος χριστουγεννιάτικος νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο στη Μεσσήνη
Ο 1ος χριστουγεννιάτικος νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο στη Μεσσήνη

Ο 1ος χριστουγεννιάτικος νυχτερινός αγώνας δρόμου Μεσσήνης (Christmas Night Run) πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019. Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσσήνης διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ) σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, ενώ το σύνθημα για την έναρξη θα δοθεί στις 6:45 μ.μ.
Η απόσταση του αγώνα είναι 2.650 μ., και καλύπτει τέσσερις γύρους 660 μέτρων, περιμετρικά του πάρκου και της κεντρικής πλατείας. Στόχος αυτού του αγώνα είναι οι συμμετέχοντες να μεταφέρουν στους δρόμους της Μεσσήνης το χαρμόσυνο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός, έχει εορταστικό χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι πρώτοι 300 που θα δηλώσουν συμμετοχή θα παραλάβουν σκούφο του Άη Βασίλη και αναμνηστικό μετάλλιο.
Ωστόσο οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκινούν από το πρωί με διάφορες δραστηριότητες και κατασκευές που θα χαρούν ιδιαιτέρως τα παιδιά.
Ακολουθεί το πρόγραμμα του Σαββάτου:
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019
10:30 -14:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια, face painting από την Ακαδημία Δεξιοτήτων Προχωρώ (ΚΔΑΠ) και κατασκευές με πηλό
(Κοιν.Σ.Επ.Ρέκτης ), στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
17:00 Αφήγηση παραμυθιού, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, face painting, bazaar, (Σύλλογοι γονέων 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Μεσσήνης).
18:45 Christmas night Run – Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Δήμου Μεσσήνης.
19:30 Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία «Οι τροβαδούροι της Μεσσήνης», στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.
20:00 Μαθητική συναυλία από το Ωδείο Μεσσήνης στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

                                                          image 

Ο 1ος χριστουγεννιάτικος νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο στη Μεσσήνη
photo