Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Στη Μεσσήνη για εννιαήμερο προσκύνημα η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας
Στη Μεσσήνη για εννιαήμερο προσκύνημα η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας

IMAGE

Με τη δέουσα λαμπρότητα και συγκίνηση υποδέχθηκε χθες Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η πόλη της Μεσσήνης, την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας», στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για 9ήμερο προσκύνημα.

Λόγω των προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας, ακυρώθηκαν η συνοδεία πιστών κατά την κάθοδο της Ιερής Εικόνας από το Μοναστήρι και η λιτάνευσή Της στους δρόμους της πόλης, εν τούτοις αρκετοί πιστοί τηρώντας τα μέτρα συγκεντρώθηκαν στο Μετόχι της Μονής για να προσκυνήσουν.

Τη Θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι της Πολιτείας, τοπικές αρχές και πιστοί.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και κόσμος. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς και στα περιοριστικά μέτρα και επικαλέστηκε τη Χάρη της Παναγίας για να ξεπεράσουμε την κρίση και κάλεσε τους πιστούς να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες των ημερών.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης σε δηλώσεις του ευχήθηκε η Παναγία «Βουλκανιώτισσα» να δίνει υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που λόγω της πανδημίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα σε αυτόν τον αγώνα και πασχίζει καθημερινά για την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων. Τέλος, αναφέρθηκε στην ακύρωση του εμπορικού πανηγυριού λόγω των συνθηκών και κάλεσε τους προσκυνητές να συνδυάσουν την επίσκεψή τους στη Μεσσήνη με αγορές από τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, που για όλη την εβδομάδα θα έχουν προσφορές και να τιμήσουν τις παραδοσιακές γεύσεις του πανηγυριού στα καταστήματα εστίασης.

 

Στη Μεσσήνη για εννιαήμερο προσκύνημα η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo