Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Τα υπερσύγχρονα οχήματα του στόλου καθαριότητας παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Μεσσήνης
Τα υπερσύγχρονα οχήματα του στόλου καθαριότητας παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Μεσσήνης

Τα υυπερσύγχρονα οχήματα με τα οποία επιτυγχάνεται ριζική ανανέωση του στόλου καθαριότητας, παρέλαβε ο Δήμος Μεσσήνης. Η Δημοτική Αρχή έδωσε μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσει τη σχετική χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού επιτεύχθηκε τροποποίηση του σκοπού παλαιότερης αναξιοποίητης χρηματοδότησης. Σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Α. Καούσης Α.Ε.», παρουσίασε στο Αμαξοστάσιο του Δήμου μας, τις δυνατότητες των νέων οχημάτων.

Συγκεκριμένα προμηθευτήκαμε 4 απορριμματοφόρα, ένα σάρωθρο, ένα καδοπλυντήριο, έναν τράκτορα με πρες κοντέινερ και μία πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων βαρέως τύπου.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Α. Καούσης Α.Ε.», κ. Ξευγένης σημείωσε ότι τα μηχανήματα πληρούν όλες τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, είναι αξιόπιστα, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Δήμου για τις επόμενες 10ετίες. Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διεκπεραιωθούν τάχιστα οι διαδικασίες. 

 «Οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν άψογα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, πραγματοποίησαν διεθνή διαγωνισμό και παραλαβή σήμερα. Με τα οχήματα αυτά, θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες στον τομέα καθαριότητας και θα διασφαλίσουμε καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Ουσιαστικά, μας δίνεται η δυνατότητα για μία συνολική αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για έναν Δήμο. Ως Δήμαρχος έχω μεγάλη ευθύνη να βελτιώσω την καθημερινότητα των δημοτών και η ενίσχυση της Υπηρεσίας με τα σύγχρονα οχήματα θα συνεισφέρει στην επίτευξη του σκοπού αυτού, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. 

Στη σημερινή παρουσίαση, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Γαλιάτσος, υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι του Τμήματος Καθαριότητας.

foto foto foto foto