Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2020 » Υποβλήθηκε στο ΚΑΠΕ το έργο "Πρότυπη Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης"
Υποβλήθηκε στο ΚΑΠΕ το έργο "Πρότυπη Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης"

Ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) η πρόταση με τίτλο  «Πρότυπη Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης σε Κτίριο Μηδενικού Ανθρακικού Αποτυπώματος» συνολικού προϋπολογισμού 726.557,73 ευρώ ώστε να τύχει χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα του ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021 (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου / “GR-Energy”, Θεματική Περιοχή: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Ενεργειακή Ασφάλεια).

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης με στόχο την ανάδειξη του υφιστάμενου σχολείου σε κτίριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος. Η μετάβαση σε κτίρια μηδενικής κατανάλωσης αποτελούν προτεραιότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη.

Η μελέτη προβλέπει την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών ενεργειακής εξοικονόμησης που σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική πρόταση θα αναβαθμίσουν αισθητικά το σχολείο.  

«Με το έργο αυτό θα επιτύχουμε γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής και παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να διοργανώσουμε δράσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Επίσης θα αποτελέσει πόλο επισκεψιμότητας για το ευρύτερο κοινό ως ένα πρότυπο καινοτόμο κτίριο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

 

Υποβλήθηκε στο ΚΑΠΕ το έργο "Πρότυπη Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης"
photo