Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Ο Δήμος Μεσσήνης προέβη σε αναγγελία ζημιάς, για τις καλλιέργειες σύκων και σταφίδας που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις
Ο Δήμος Μεσσήνης προέβη σε αναγγελία ζημιάς, για τις καλλιέργειες σύκων και σταφίδας που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις

Ο Δήμος Μεσσήνης προέβη σε αναγγελία ζημιάς, για τις καλλιέργειες σύκων, σταφίδας κ.α. που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους αρμόδιους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Κοινοτήτων τους. Η προθεσμία υποβολής έχει διάρκεια 15 ημέρες από την υποβολή της αναγγελίας.Ο Δήμαρχος Μεσσήνης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς και με το Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Γιάννη Ασσιούρα και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις άκαιρες βροχοπτώσεις που έπληξαν κυρίως την συκοπαραγωγή.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Διευθυντής του Υποκαταστήματος θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου Μεσσήνης για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί.Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του έντονου ενδιαφέροντος για την περιοχή μας του Προέδρου του ΕΛΓΑ, θα επιδιώξουμε την έγκαιρη αποζημίωση που θα ανταποκρίνεται στην απώλεια εισοδήματος των παραγωγών».

Ο Δήμος Μεσσήνης προέβη σε αναγγελία ζημιάς, για τις καλλιέργειες σύκων και σταφίδας που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις
photo