Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης
Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

«Πετύχαμε ένα πολύ μεγάλο στόχο, την ένταξη της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ.  

Φιλοσοφικο

Πρόκειται για διώροφο κτίριο, σε κομβικό σημείο της πόλης, με στεγασμένους χώρους περίπου 3.000 τ.μ. (υπογείου, ισογείου και 1ου ορόφου), το οποίο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για περισσότερα από 30 χρόνια. Αρχικά προοριζόταν να λειτουργήσει ως παράρτημα του Ιδρύματος Έρευνας και Εκδόσεων Νεοελληνικής Φιλοσοφίας, με αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων, χώρους μελέτης και γραφείων καθώς και ξενώνες για τους ερευνητές, σχεδιασμός που δεν προχώρησε.

Με την αποπεράτωσή του η πόλη της Μεσσήνης θα αποκτήσει πλέον έναν πνεύμονα παραγωγής πολιτισμού, όπου εκεί θα φιλοξενηθούν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της, το Δημοτικό Ωδείο, η ψηφιακή βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων και θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων, μουσικοχορευτικών και θεατρικών παραστάσεων. Επίσης προβλέπεται η οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των διαφορετικών χρήσεων.

Δουλεύουμε μεθοδικά και αθόρυβα και πετυχαίνουμε στόχους. Το έργο αποτέλεσε βασική προεκλογική μας δέσμευση και επιμείναμε μέχρις ότου επιτευχθεί η ένταξη χρηματοδότησής του, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το αναπτυξιακό έργο έλειπε από την πόλη και τον Δήμο μας. Με την υλοποίηση του έργου, το κτίριο θα μετασχηματιστεί σε μία κοιτίδα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, που θα προσφέρει πνευματική ανάπτυξη και την ευχέρεια στους πολίτες να απολαύσουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έντονο ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο έργο, τον  αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα για την καθοριστική συμβολή του στη χρηματοδότηση και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Μεσσήνης, που συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του μεγάλου  στόχου».

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης
photo
photo
photo
photo