Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Την έγκριση χρηματοδότησης του "Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου", ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης
Την έγκριση χρηματοδότησης του "Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου", ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Την έγκριση της χρηματοδότησης ενός σπουδαίου και εμβληματικού έργου, του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 14.976.000 ευρώ, από το Τ.Π.Α. του Υπ. Εσωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Το έργο, που αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και διαχρονικό ζήτημα προς επίλυση, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.  Πρόκειται για ένα έργο που θα προσδώσει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα στο παραλιακό μέτωπο του Πεταλιδίου και θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της ραγδαία ανερχόμενης τουριστικά περιοχής του Δήμου μας.

«Θεωρώ ότι είναι μία μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής η ένταξη και έγκριση της χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου έργου. Με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, είχαμε την έγκριση της χρηματοδότησης προϋπολογισμού 14.976.000 ευρώ, η οποία αφορά την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Κοινότητα Πεταλιδίου» σημείωσε ο Δήμαρχος.

Με αυτό το πολύ σπουδαίο έργο, θα πετύχουμε τη χρηστή διαχείριση των ακαθάρτων της Τ.Κ. Πεταλιδίου και της ευρύτερης περιοχής. Θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και θα δοθεί η δυνατότητα για μεγάλη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως θα επιτευχθεί η προστασία του περιβάλλοντος. Με την περάτωση του έργου, θα έχουμε μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη διαχείριση των λυμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή και στην παραλιακή ζώνη του Πεταλιδίου.

Το έργο περιλαμβάνει εσωτερικά δίκτυα συλλογής ακαθάρτων, εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς στο εργοστάσιο επεξεργασίας και νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων βορειοδυτικά του οικισμού Τζάνε και πλησίον του ρέματος Τζάνε. Η συγκεκριμένη υποδομή θα καλύπτει 7.200 κατοίκους και θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονοι τρόποι λειτουργίας, που θα δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή.

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα του έργου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε λίγο καιρό θα γίνει η δημοπράτηση μιας και τα τεύχη δημοπράτησης και τα σχέδια διακήρυξης είναι έτοιμα και απομένουν, η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑΜ και ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Το μεγάλο έργο υποδομής θα καταστήσει το Πεταλίδι ως ανερχόμενο τουριστικό προορισμό την επόμενη δεκαετία στη Μεσσηνία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει αυτό που του αξίζει «ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος.

 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος κατά την επίσκεψή του εδώ τον περασμένο Ιούνιο, εξήγγειλε το συγκεκριμένο έργο και πολύ ταχύτατα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ,  συνεργάστηκαν ώστε να πετύχουμε την ωρίμανση του φακέλου και την χρηματοδότηση του έργου. Οφείλω επίσης και ένα ευχαριστώ στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα ο οποίος παρακολουθούσε την εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και ένα ευχαριστώ στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο έργο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μεσσήνης.

Την έγκριση χρηματοδότησης του "Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου", ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης
photo
photo
photo