Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αθανασίου Δασκαρόλη» στη Μεσσήνη διενεργούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη τα rapid tests
Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αθανασίου Δασκαρόλη» στη Μεσσήνη διενεργούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη τα rapid tests

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αθανασίου Δασκαρόλη», επί της οδού Παπαφλέσσα, σε κεντρικό σημείο της Μεσσήνης διενεργούνται  από αυτή την εβδομάδα τα rapid tests. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8:30 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Ο χώρος διεξαγωγής επελέγη, κατόπιν συνεννόησης του Δήμου Μεσσήνης με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης προκειμένου να υπάρχει εύκολη μετάβαση των πολιτών για εξέταση. Επιπλέον, η ευρύχωρη αίθουσα διεξαγωγής, επιτρέπει την τήρηση των αποστάσεων όσων προβαίνουν για έλεγχο.

Επιτόπια επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα και Γιώργος Στραβόλαιμος, όπου διαπιστώθηκε η ομαλή διεξαγωγή ελέγχων και  σημαντική προσέλευση πολιτών. 

Ο έλεγχος διενεργείται από την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Εντωμεταξύ στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης συνεχίζονται οι έλεγχοι rapid tests και μοριακής ανίχνευσης για εμβολιασμένους, συμπτωματικούς και ειδική κατηγορία ασθενών, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που έρχονται σε επαφή με κρούσμα στην σχολική αίθουσα και πρέπει να ελεγχθούν τις υπόλοιπες μέρες (εκτός Τρίτης και Τετάρτης), μπορούν να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, όπου βάσει ΚΥΑ εξετάζονται κατά προτεραιότητα. 

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αθανασίου Δασκαρόλη» στη Μεσσήνη διενεργούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη τα rapid tests
photo