Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιείται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
Την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιείται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση του «15ου Μαραθώνιου Μεσσήνης» πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Σήμερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης τονίστηκε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους αθλητές τόσο για τον μαραθώνιο όσο και για τους αγώνες των 10 χλμ. και 3 χλμ. και εκτιμάται ότι με τις αυριανές εγγραφές οι συμμετοχές θα πλησιάσουν τις 1.000. Σε αυτό συνηγορούν η πρόγνωση για ιδανικές καιρικές συνθήκες την Κυριακή και οι αλλαγές στην διαδρομή του Μαραθωνίου για τη βελτίωσή της.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μακρής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, ο εκπρόσωπος του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου Δημήτρης Πουλόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής των διοργανώσεων Μαραθωνίου Μεσσήνης επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ) Γιάννης Πουλάκος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ) Αλέξης Ζάννης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας.

Μέσω της συμμετοχής των αθλητών προβάλλεται ο τόπος μας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, οι ομορφιές της φύσης και η γαστρονομία μας σημείωσε ο Δήμαρχος για να προσθέσει ότι ο 15ος Μαραθώνιος είναι από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και στην προσέλκυση παιδιών στον αθλητισμό. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τους εθελοντές του Μαραθωνίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Σάββατο 2 Απριλίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μεταβούν στο Δημαρχείο για να δηλώσουν συμμετοχή και να παραλάβουν τους αριθμούς τους.

Ειδικά για τη διοργάνωση κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί αύριο rapid τεστ στο χώρο του Δημαρχείου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

 Ειδικότερα το πρόγραμμα των αγώνων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Σάββατο 2-4-2022

10 π.μ. – 4 μ.μ.: Παραλαβή αριθμών από Δημαρχείο Μεσσήνης.

5 μ.μ. – 6 μ.μ.: Τεχνική παρουσίαση αγώνων (ερωτήσεις-απαντήσεις από τους τεχνικούς υπεύθυνους των αγώνων) στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

6 μ.μ. – 7 μ.μ.: Pasta Party, Δημαρχείο Μεσσήνης.

Κυριακή 3-4-2022

(Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης) Εκκίνηση Δυναμικού Βάδην: ώρα 6 π.μ.

Εκκίνηση Μαραθωνίου: ώρα 7 π.μ.

Εκκίνηση 10 km: ώρα 9:30 π.μ.

Εκκίνηση 3 km: ώρα 11:30 π.μ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω διαδικτύου (http://marathon.messini.gr/engrafes/).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2722024784 και 6945003291.

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που γυμνάζονται συστηματικά αλλά και ερασιτέχνες αθλούμενοι δρομείς.

Τα έντυπα της Δήλωσης Συμμετοχής στους αγώνες των 10 χλμ. και 3 χλμ. για μαθητές, θα παραδοθούν συγκεντρωτικά ανά σχολείο ή μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της αριθμοδοσίας.

Για τη συμμετοχή στους αγώνες θα εφαρμοστούν τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα της ΓΓΑ τα σχετικά με την αποφυγή μετάδοσης των παραλλαγών της covid-19. Κατά την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού θα ζητηθούν ισχύοντα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ενώ στο ποσοστό των ανεμβολίαστων που θα δεχθεί η οργανωτική επιτροπή θα ζητηθεί βεβαίωση αρνητικού rapid test ή PCR.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός οργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.), τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ. Μ.), τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. και την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών των συλλόγων και σωματείων του Δήμου μας σε σημεία σταθμούς των διαδρομών αλλά και των χορηγών επαγγελματιών που ενισχύουν τη διοργάνωση.

 

Την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιείται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
photo
photo
photo