Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Τιμητική εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης για τον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
Τιμητική εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης για τον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

Τον πολυβραβευμένο Έλληνα ποιητή της Κύπρου και έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής και μεταπολιτευτικής περιόδου, Κυριάκο Χαραλαμπίδη θα υποδεχθεί ο Δήμος Μεσσήνης την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα στις 11 π.μ. ο κ. Χαραλαμπίδης θα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης όπου σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει το σχολείο, θα του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα ενώ η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα λάβει προς τιμήν του το όνομα «Αίθουσα Κυριάκου Χαραλαμπίδη». Ακολούθως, ο ποιητής θα συνομιλήσει με τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου για το έργο του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ποιήματά του που απηχούν το ιστορικό γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 αλλά και τις κατοπινές δραματικές συνέπειες των κατεχόμενων, περιέχονται στα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου και του Λυκείου (Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας), γεγονός που προσδίδει περισσή τιμή και ενδιαφέρον στην επικείμενη επίσκεψη στη σχολική μονάδα του Δήμου μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση του διακεκριμένου ποιητή στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Τιμητική εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης για τον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
photo