Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ανέγερσης νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη
Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ανέγερσης νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη

Το μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση του συνόλου των ενεργειών που απαιτούνται για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, υπεγράφη χθες Παρασκευή το απόγευμα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

mous2

Ακολούθως συνυπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμου Μεσσήνης για την από κοινού οικονομική συνδρομή στην εκπόνηση του συνόλου των μελετών, ύψους 971.500 ευρώ, για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Σημειώνεται ότι το νέο Μουσείο θα ανεγερθεί σε χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την υπουργό Πολιτισμού και τον περιφερειάρχη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το δεύτερο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση ενός έργου που ξεπερνάει τα όρια του Δήμου Μεσσήνης, μετά τη δωρεά του δημοτικού χώρου προς το Υπουργείο Πολιτισμού. «Ουσιαστικά, τώρα διασφαλίζουμε την χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε στο επόμενο καθοριστικό βήμα να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτού του πραγματικά μεγάλου έργου που θα ενισχύσει το πολιτιστικό απόθεμα όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος.

moys3

Η υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι σήμερα η Αρχαία Μεσσήνη δικαιούται ένα σύγχρονο Μουσείο το οποίο θα προβάλλει τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην επιφάνεια, θα διδάσκει την ιστορία και την αρχαιολογία της εποχής και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμάς και τους επισκέπτες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πλευρά του ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού, για τις επιλογές της σε ζητήματα πολιτισμού και στη συντήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και μνημειακής παρακαταθήκης της περιοχής μας.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο υπεύθυνος των ανασκαφών αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης σε θέματα Πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Δημήτρης Αθανασακόπουλος,  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Πανούσης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, κ.α.

 

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ανέγερσης νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo