Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2022 » Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών Δήμου Μεσσήνης» ύψους 2,441 εκατ. ευρώ
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών Δήμου Μεσσήνης» ύψους 2,441 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του αναδόχου Ιωάννη Αργυράκη, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών Δήμου Μεσσήνης». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι προϋπολογισμού μελέτης 2.441.000 ευρώ. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπονται χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, τσιμεντοστρώσεις και σήμανση σε αγροτικούς δρόμους του Δήμου, στους οποίους απαιτούνταν κάθε χρόνο παρεμβάσεις αποκατάστασης. 

Σημειώνεται ότι το υποέργο «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Μεσσήνης» προϋπολογισμού 1.510.000 ευρώ, που συμβασιοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό, αφορά ασφαλτοστρώσεις σε 7 Δημοτικές Κοινότητες, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς εκτελείται  η ασφαλτόστρωση στον αγροτικό δρόμο Εύας – Ευαγγελιστρίας σε μήκος 1.200 μέτρων.

Τα ανωτέρω δύο υποέργα που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελούν μία σπουδαία παρέμβαση που θα δώσει ανάσα στον αγροτικό κόσμο καθώς θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στα αγροκτήματα.

 «Η στήριξη των αγροτών μας, αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας και αυτό αποδεικνύεται με το έργο των 4 εκατ. ευρώ. Για το έργο αυτό οι Υπηρεσίες του Δήμου δούλεψαν συστηματικά σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων. Έγινε σημαντική προσπάθεια καταγραφής των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει η μελέτη και αφορά όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων που θα στηρίξουν περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου «Βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών Δήμου Μεσσήνης» ύψους 2,441 εκατ. ευρώ
photo
photo
photo