Αρχική » ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ » Νέα του Δήμου » Δελτία Τύπου » 2023 » Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης στις 14 Νοέμβριου, παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης στις 14 Νοέμβριου, παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη

Στο πλαίσιο  της 14ης Νοεμβρίου παγκόσμιας ημέρας διαβήτη και με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών της Μεσσηνίας, ο  Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»  σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης θα πραγματοποιήσει και φέτος δράση ενημέρωσης  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με τίτλο: «ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ» την Τρίτη 14/11/2023 στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, από 10:00 - 12:00 θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης.

Το απόγευμα από 18:00 – 20:00 θα φωταγωγηθεί το ιστορικό ρολόι με χρώμα μπλε. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων της Νομού ενώ οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για τον Διαβήτη και τον φετινό εορτασμό.  

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα.

Ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες  του θα  διασκεδάσουν τα παιδιά με  διαδραστικά παιχνίδια, happenings και facepainting, μεταφέροντας το μήνυμα του διαβήτη με έναν διαφορετικό τρόπο.

 Την εν λόγω δράση θα πλαισιώσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχηματίζοντας  το μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη ως απάντηση στην πανδημία της νόσου.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του  Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.

Καλούνται γονείς και παιδιά, άτομα με διαβήτη, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, φορείς και όλοι οι πολίτες της Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική βοήθεια στη μάχη κατά του διαβήτη!

Σημειώνεται ότι η 14η Νοεμβρίου ορίστηκε το 1991 από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023 έχει ως κεντρικό θέμα: «Πρόσβαση στη Φροντίδα για το Διαβήτη –  Αν όχι τώρα, Πότε;»

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας  δηλώνει παρών και είναι πρόθυμος να συμβάλλει και να υποστηρίξει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων μας με διαβήτη,  οι οποίες θα έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο στους ίδιους και την κοινωνία όσο και στο Σύστημα Υγείας!

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης στις 14 Νοέμβριου, παγκόσμια ημέρα κατά του Διαβήτη
photo